Skip to content

NKOP Award 2014 is voor.....

nov 24
  • maandag 24 nov 2014

Dit jaar is de NKOP Award 2014 uitgereikt aan Marian Zegwaard van Altrecht.

Marian Zegwaard is begonnen als wijkverpleegkundige en heeft daarna jaren als verpleegkundig wetenschapper leiding gegeven aan de langdurige zorg kliniek voor ouderen van Altrecht. Momenteel werkt ze als behandelaar voor Altrecht senior ambulant en doet daarin m.n. de familieondersteuning. Daarnaast is ze aan het promoveren op de PIMM methode; een systematische manier van inventariseren en interveniëren bij mantelzorg problematiek.

Recentelijk heeft Marian, samen met Meander Omnium (welzijn Zeist) een programma, site en (digitale) vragenlijst ontwikkeld voor mantelzorgers van oudere patiënten.

Recentelijk heeft Marian korte films gemaakt waarin Bas Westerweel mantelzorgers van complexe psychiatrische patiënten interviewt over hun gevoelens en copingstijl.  Heel handig te gebruiken als lesmateriaal en als voorbeeld voor andere mantelzorgers. Op dit moment is ze bezig een module te ontwikkelen voor ehealth bij mantelzorgers en onderzoekt ze de mogelijkheden om een 'familieacademie' van de grond te krijgen.