Skip to content

Nieuws

feb 28

promotie Marjan Zegwaard

  • dinsdag 28 feb 2017

Marjan Zegwaard verdedigt op di 28 maart om 15.45 uur in de aula van de VU te Amsterdam haar proefschrift met de naam ‘Meeting the needs of caregivers of older adults with severe mental illness. A nursing intervention study.’   Iedereen die geinteresseerd is, is van harte welkom om deze openbare verdediging bij te wonen. Haar..

feb 07

Voor het eerst in Nederland: Klinisch psycholoog met aantekening expertise ouderen

  • dinsdag 7 feb 2017

Gisteren heeft Sylvia Heijnen-Kohl werkzaam bij Mondriaan Ouderen haar getuigschrift “Klinisch Psycholoog” ontvangen met als 1e in Nederland de “aantekening expertise ouderen”. Deze vierjarige postacademische beroepsopleiding tot klinisch psycholoog (KP-opleiding) met accent op ouderen wordt verzorgd door RINO-Zuid in Eindho..

dec 19

Blog Project Doorbraak ROM

  • maandag 19 dec 2016

Deelnemers aan het Project Doorbraak ROM hebben een blog geschreven over hun ervaringen. Zie hier.    ..

nov 11

Bouw mee aan de nieuwe productstructuur!

  • vrijdag 11 nov 2016

Er wordt gewerkt aan een nieuw bekostigingsmodel van de GGZ. In dat kader gaat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) pilots houden. Om te zorgen dat hierin ook aandacht is voor het ouderenperspectief en de specifieke zorgbehoefte van ouderen, is het wenselijk dat hier ook vanuit de ouderenpsychiatrie aan deelgenomen wordt. Maandag 28 november (Rotter..

nov 03

Kennisagenda Ouderenpsychiatrie binnen de GGZ en VVT

  • donderdag 3 nov 2016

Op het symposium van het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie (NKOP) op 3 november 2016 is een aanzet tot een nieuwe Kennisagenda gepresenteerd. In de kennisagenda en het symposium is zowel aandacht voor ouderen met psychische problemen in de GGZ als in de VVT-sector.  In verpleeg- en verzorgingshuizen zijn de afgelopen jaren stee..