Skip to content

Nieuws

sep 21

Zorg voor ouderen met psychische aandoeningen: “Kijk, luister en voel mee!”

  • donderdag 21 sep 2017

Ouderenpsychiater Ton Dhondt over de Generieke module Ouderen met psychische aandoeningenPsychische klachten onder ouderen komen veel voor. Het is de verwachting dat door de voortgaande vergrijzing het aantal ouderen met psychische klachten de komende jaren alleen maar zal toenemen. Hoe zorgprofessionals hen in de brede context van ouderenzorg moet..

sep 07

Wie verdient de NKOP Award 2017?

  • donderdag 7 sep 2017

Ieder jaar wordt door het NKOP een award uitgereikt ter stimulering van onderzoek en betere, innovatievere behandelmethodieken in de ouderenpsychiatrie. Ook dit jaar ontwerpt kunstenares Babke Moelee een mooie award en zal een commissie beslissen waar de NKOP Award naartoe gaat. Vorig jaar werd de NKOP Award uitgereikt op het NKOP symposium aan Ar..

jun 22

Onderzoek naar de validiteit van de Brief Symptom Inventory (BSI)

  • donderdag 22 jun 2017

Prof. dr. Bas van Alphen is van plan om onderzoek te doen naar de validiteit van de Brief Symptom Inventory (BSI) bij ouderen. In dat kader wil hij graag weten of GGZ-instellingen de BSI gebruiken bij ouderen en in welke mate.   Zou u daarom uw antwoord op de volgende vragen kunnen mailen aan Bas van Alphen (b.van.alphen@mondriaan.eu): 1.&..

apr 10

Pro&Contra over Leefmilieus op GP afdelingen in tijdschrift Denkbeeld

  • maandag 10 apr 2017

In het Denkbeeld nummer van februari 2017 is een pro&contra verschenen van Anne van der Brink en Margreet Zomer- van der Meulen. Zij hebben dit pro&contra geschreven naar aanleiding van de pro&contra die zij hebben die zij hebben verzorgd tijdens het NKOP symposium 2016. Zie ~ Rapporten & Artikelen..

mrt 14

keurmerk TOP-GGz voor persoonlijkheidsstoornissen van Mondriaan

  • dinsdag 14 mrt 2017

Onderstaande persbericht ontvingen wij van Mondriaan   Heerlen, 3 maart 2016   Topklinisch centrum voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen   Persoonlijkheidsstoornissen van Mondriaan Ouderen krijgt TOPGGz keurmerk   Het Expertisecentrum persoonlijkheidsstoornissen bij Ouderen krijgt van Stichting Topklinische GGz he..