Skip to content

Nieuws

feb 26

Werken bij De Waalboog?

  • dinsdag 26 feb 2019

Heb je een zorgachtergrond en kennis van psychiatrie, dan is Stichting De Waalboog in Nijmegen op zoek naar jou! Binnen ons specialistisch zorg- en behandelcentrum Joachim & Anna, maakt onze zorgafdeling Magnolia een verandering door van somatiek-plus-afdeling naar afdeling gerontopsychiatrie. Daarom zijn wij op zoek naar zorgmedewerkers die e..

feb 20

Onderzoek naar relatie ouderdomsdepressie en schade aan bloedvaatjes in brein

  • woensdag 20 feb 2019

Onderzoeker Thomas van Sloten van het Maastricht UMC+/Universiteit Maastricht heeft 123.000 euro subsidie ontvangen van de Hartstichting. Hiermee gaat hij de relatie tussen ouderdomsdepressie en schade aan kleine bloedvaatjes in het brein onderzoeken. Op die manier zoekt hij naar mogelijkheden om depressie te voorkomen. Van Sloten is als onderzoek..

feb 15

Toegang tot Wet langdurige zorg ook voor mensen met een psychische stoornis

  • vrijdag 15 feb 2019

Mensen die hun leven lang intensieve geestelijke gezondheidszorg (GGZ) nodig hebben, kunnen vanaf 2021 toegang krijgen tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Het gaat hierbij naar verwachting om 10.000 cliënten die permanent toezicht of 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig hebben en nu zorg en ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelij..

dec 03

  • maandag 3 dec 2018

Lees hier de inspirerende blog van Sebastiaan van Denderen...

jun 21

Comfortrooms - mogelijkheden binnen de VVT?

  • donderdag 21 jun 2018

20 september ging de platformbijeenkomst over: comfortrooms, gekoppeld aan woon- en behandelprojecten voor de doelgroep GP. Momenteel zijn we bezig met het schrijven van een verslag over deze bijeenkomst. Binnenkort meer!..