Skip to content

Nieuws

sep 25

Film: Typisch Matty

  • woensdag 25 sep 2019

Een film over Matty, die op 82 jarige leeftijd de diagnose autisme kreeg, en over de moeizame zoektochtnaar een passende woonplek. Première Datum: 25 september 2019  Tijd: 19:30 - 21:30 Locatie: Cultureel Centrum Jan van Besouw, Thomas van Diessenstraat 1, 5051 RJ Goirle  Inleiding door Rosalien Wilting  Inloop vanaf..

jul 02

Promotie Anne van den Brink

  • dinsdag 2 jul 2019

Namens het NKOP feliciteren wij Anne van den Brink met haar promotie. Afgelopen dinsdag verdedigde Anne van den Brink aan de Radboud Universiteit haar proefschrift: 'Verpleeghuisbewoners met lichamelijke en psychiatrische multimorbiditeit'. Twee jaar geleden ontving zij de NKOP award voor haar werk in de praktijk en haar onderzoek gericht op verpl..

jun 12

Hulp, groei en herstel mogelijk (nieuwsbrief PgD februari 2019)

  • woensdag 12 jun 2019

Het is algemeen bekend dat ouderen niet gemakkelijk een stap zetten naar hulpverleners met psychische klachten. Bij de huidige generatie ouderen heerst vaak nog een taboe op psychische klachten of mensen denken dat op hoge leeftijd klachten niet meer te verhelpen zijn. Publieksvoorlichting over de mogelijkheden van behandeling van psychische k..

jun 07

GGZ nieuws: Kortdurende psychotherapie is effectief bij ouderen met PTSS

  • vrijdag 7 jun 2019

In de nieuwsbrief van juni van GGZnieuws is een bericht verschenen over de effectiviteit van kortdurende psychotherapie bij ouderen met PTSS.  7 juni 2019 – Kortdurende psychotherapie is ook effectief bij ouderen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS); pessimistische verwachtingen hierover zijn vaak ongegrond. Interventies ..

mrt 07

In gesprek over zin

  • donderdag 7 mrt 2019

Het vinden van zin is een belangrijk aspect van elk herstelproces en in elk leven. Wat een mens als zin ervaart is net als herstel persoonlijk en uniek. Voor veel mensen is het thema zin nog een onvervulde zorgbehoefte. Dit geldt ook voor ouderen in zorg. Een projectgroep vanuit het Platform Rehabilitatie & Ouderen van Kenniscentrum Phrenos hee..