Skip to content

Nieuws

feb 15

Toegang tot Wet langdurige zorg ook voor mensen met een psychische stoornis

  • vrijdag 15 feb 2019

Mensen die hun leven lang intensieve geestelijke gezondheidszorg (GGZ) nodig hebben, kunnen vanaf 2021 toegang krijgen tot de Wet langdurige zorg (Wlz). Het gaat hierbij naar verwachting om 10.000 cliënten die permanent toezicht of 24 uur per dag zorg in de nabijheid nodig hebben en nu zorg en ondersteuning krijgen vanuit de Wet maatschappelij..

dec 03

  • maandag 3 dec 2018

Lees hier de inspirerende blog van Sebastiaan van Denderen...

jun 21

Comfortrooms - mogelijkheden binnen de VVT?

  • donderdag 21 jun 2018

20 september ging de platformbijeenkomst over: comfortrooms, gekoppeld aan woon- en behandelprojecten voor de doelgroep GP. Momenteel zijn we bezig met het schrijven van een verslag over deze bijeenkomst. Binnenkort meer!..

jun 20

Integrale persoonsgerichte psychiatrie voor ouderen in (Oost) Nederland

  • woensdag 20 jun 2018

Vanwege de problematiek op meerdere terreinen is goede (keten) samenwerking van belang. In GGNet (Oost-Gelderland en Achterhoek) bestaat een jarenlange, stabiele ontwikkeling van deze samenwerking voor deze complexe ouderen. In de afgelopen jaren hebben ze in deze sector ervaren dat er steeds verdedigd moet worden dat het hier om een aparte tak van..

mei 25

Visiedocument Ouderenpsychiatrie

  • vrijdag 25 mei 2018

Het NKOP en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) hebben inhoudelijk veel overlap met elkaar. In november 2017 schreef de afdeling ouderenpsychiatrie van de NVvP haar visie en doelstellingen voor de komende vijf jaar om de kwaliteit van de psychiatrische zorg voor ouderen te waarborgen en verder te verbeteren. Het visiedocument wordt do..