Skip to content

Nieuws

nov 24

NKOP Award 2014 is voor.....

  • maandag 24 nov 2014

Dit jaar is de NKOP Award 2014 uitgereikt aan Marian Zegwaard van Altrecht. Marian Zegwaard is begonnen als wijkverpleegkundige en heeft daarna jaren als verpleegkundig wetenschapper leiding gegeven aan de langdurige zorg kliniek voor ouderen van Altrecht. Momenteel werkt ze als behandelaar voor Altrecht senior ambulant en doet daarin m.n. de..

okt 13

Generieke Module Ouderenpsychiatrie

  • maandag 13 okt 2014

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie heeft het NKOP een aanvraag bij het netwerk Kwaliteits Ontwikkeling GGz ingediend voor het ontwikkelen van een generieke module Ouderenpsychiatrie. De module is bedoeld voor de specialistische en top GGz. Half november krijgen we te horen of de aanvraag is gehonoreerd. We hopen van harte dat we v..

sep 10

Kandidaten voor NKOP Award 2014

  • woensdag 10 sep 2014

Tijdens het NKOP symposium dat op 20 november plaatvindt in het Centraal Museum in Utrecht, wordt de NKOP Award uitgereikt. De prijs is bedoeld voor mensen die het afgelopen jaar veel hebben betekend voor de Ouderenpsychiatrie. Heeft u een collega die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Stuur uw suggestie naar nkop@trimbos.nl. Meer in..

sep 04

Uitzending over Ouderenpsychiatrie

  • donderdag 4 sep 2014

Vrijdag 29 augustus was er een uitzending over Ouderenpsychiatrie. Dit was de laatste uitzending van de serie 'Doe even normaal'. Het belang van psychiatrische behandeling voor de kwaliteit van leven van patienten komt goed naar voren. Stelling is dat dit ook nog een kostenbesparend effect heeft op de kosten van gezondheidszorg. Voor wie het progr..

jul 21

Effects of schema therapy in older outpatients: a proof of concept study.

  • maandag 21 jul 2014

Auteur: Arjan Videler e.a. Promotor: Bijzonder Hoogleraar Bas van AplhenDatum: 2014 Bij schematherapie ligt de aandacht op ongewone gedragingen en hoe deze gedragingen het dagelijks leven beïnvloeden. Er is al redelijk wat onderzoek verricht naar het effect van schematherapie bij mensen tussen de 18 en 50 jaar. In dit artikel leest u over ond..