Skip to content

Nieuws

dec 22

DSM-5-classificatie van persoonlijkheidsstoornissen bij ouderen

  • maandag 22 dec 2014

In het Tijdschrif voor Psychiatrie kun u een korte bijdrage lezen over de DSM 5 classifiactie voor ouderen met persoonlijkheidsstoornissen. Ondanks de consensus dat persoonlijkheidsstoornissen een belangrijk terrein binnen de ouderenpsychiatrie vormen, wordt er in de dsm-5 relatief weinig aandacht besteed aan deze psychische stoornis bij ouderen. ..

dec 09

Valpartijen, ondervoeding en medicatiefouten door te weinig personeel

  • dinsdag 9 dec 2014

Een tekort aan personeel en een hoge werkdruk leiden in verpleeghuizen tot schrijnende toestanden. Valpartijen, ondervoeding en vergissingen met het toedienen van medicijnen zijn aan de orde van de dag. Dit blijkt uit een enquête van Abvakabo FNV, zo meldt de NOS. lees meer: Nationale Zorggids..

dec 03

Platform Gerontopsychiatrie V&V

  • woensdag 3 dec 2014

Op donderdag 11 december komt het Platform Gerontopsychiatrie voor de laatste keer dit jaar weer bij elkaar. Centraal staat de scholing van verzorgenden op het vlak van psychiatrische kennis en vaardigheden. Deelnemers (werkzaam in diverse instellingen en settings) wisselen met elkaar van gedachten. Een kleine groep heeft een afwisselend programma ..

nov 24

NKOP Award 2014 is voor.....

  • maandag 24 nov 2014

Dit jaar is de NKOP Award 2014 uitgereikt aan Marian Zegwaard van Altrecht. Marian Zegwaard is begonnen als wijkverpleegkundige en heeft daarna jaren als verpleegkundig wetenschapper leiding gegeven aan de langdurige zorg kliniek voor ouderen van Altrecht. Momenteel werkt ze als behandelaar voor Altrecht senior ambulant en doet daarin m.n. de..

okt 13

Generieke Module Ouderenpsychiatrie

  • maandag 13 okt 2014

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie heeft het NKOP een aanvraag bij het netwerk Kwaliteits Ontwikkeling GGz ingediend voor het ontwikkelen van een generieke module Ouderenpsychiatrie. De module is bedoeld voor de specialistische en top GGz. Half november krijgen we te horen of de aanvraag is gehonoreerd. We hopen van harte dat we v..