Skip to content

Nieuws

sep 04

Uitzending over Ouderenpsychiatrie

  • donderdag 4 sep 2014

Vrijdag 29 augustus was er een uitzending over Ouderenpsychiatrie. Dit was de laatste uitzending van de serie 'Doe even normaal'. Het belang van psychiatrische behandeling voor de kwaliteit van leven van patienten komt goed naar voren. Stelling is dat dit ook nog een kostenbesparend effect heeft op de kosten van gezondheidszorg. Voor wie het progr..

jul 21

Effects of schema therapy in older outpatients: a proof of concept study.

  • maandag 21 jul 2014

Auteur: Arjan Videler e.a. Promotor: Bijzonder Hoogleraar Bas van AplhenDatum: 2014 Bij schematherapie ligt de aandacht op ongewone gedragingen en hoe deze gedragingen het dagelijks leven beïnvloeden. Er is al redelijk wat onderzoek verricht naar het effect van schematherapie bij mensen tussen de 18 en 50 jaar. In dit artikel leest u over ond..

jul 21

Doorbraak Routine Outcome Monitoring

  • maandag 21 jul 2014

ROM staat voor Routine Outcome Monitoring en wordt in de GGZ al veel gebruikt om de effectiviteit van behandelingen te meten. De gegevens die hieruit voortkomen, worden nog niet ten volle benut, daarom is het Trimbos instituut de doorbraakprojecten ROM gestart. Bij de doorbraakprojecten ROM worden teams van hulpverleners werkzaam in de GGZ of versl..

jul 15

NKOP Symposium 20 november 2014

  • dinsdag 15 jul 2014

State of the art Ouderenpsychiatrie | Ouderen aan het woord Dit najaar organiseert het NKOP haar jaarlijks symposium. Naast een aantal gastsprekers en workshopleiders komen dit keer ook ouderen zelf aan het woord!..

jul 01

Ronde Tafel Bijeenkomst NKOP 2014

  • dinsdag 1 jul 2014

Tijdens de Ronde Tafelbijeenkomst waarvoor alle NKOP sponsorleden en Hoogleraren Ouderen Psychiatrie worden uitgenodigd, is gesproken over de ontwikkelingen van de Geestelijke Gezondheidszorg en met elkaar nagedacht over hoe de discipline van de Ouderen Psychiatrie zo goed mogelijk geborgd kan blijven. Aanbevelingen aan afdelingen Ouderenpsychiatr..