Skip to content

Nieuws

dec 03

Platform Gerontopsychiatrie V&V

  • woensdag 3 dec 2014

Op donderdag 11 december komt het Platform Gerontopsychiatrie voor de laatste keer dit jaar weer bij elkaar. Centraal staat de scholing van verzorgenden op het vlak van psychiatrische kennis en vaardigheden. Deelnemers (werkzaam in diverse instellingen en settings) wisselen met elkaar van gedachten. Een kleine groep heeft een afwisselend programma ..

nov 24

NKOP Award 2014 is voor.....

  • maandag 24 nov 2014

Dit jaar is de NKOP Award 2014 uitgereikt aan Marian Zegwaard van Altrecht. Marian Zegwaard is begonnen als wijkverpleegkundige en heeft daarna jaren als verpleegkundig wetenschapper leiding gegeven aan de langdurige zorg kliniek voor ouderen van Altrecht. Momenteel werkt ze als behandelaar voor Altrecht senior ambulant en doet daarin m.n. de..

okt 13

Generieke Module Ouderenpsychiatrie

  • maandag 13 okt 2014

Samen met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie heeft het NKOP een aanvraag bij het netwerk Kwaliteits Ontwikkeling GGz ingediend voor het ontwikkelen van een generieke module Ouderenpsychiatrie. De module is bedoeld voor de specialistische en top GGz. Half november krijgen we te horen of de aanvraag is gehonoreerd. We hopen van harte dat we v..

sep 10

Kandidaten voor NKOP Award 2014

  • woensdag 10 sep 2014

Tijdens het NKOP symposium dat op 20 november plaatvindt in het Centraal Museum in Utrecht, wordt de NKOP Award uitgereikt. De prijs is bedoeld voor mensen die het afgelopen jaar veel hebben betekend voor de Ouderenpsychiatrie. Heeft u een collega die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Stuur uw suggestie naar nkop@trimbos.nl. Meer in..

sep 04

Uitzending over Ouderenpsychiatrie

  • donderdag 4 sep 2014

Vrijdag 29 augustus was er een uitzending over Ouderenpsychiatrie. Dit was de laatste uitzending van de serie 'Doe even normaal'. Het belang van psychiatrische behandeling voor de kwaliteit van leven van patienten komt goed naar voren. Stelling is dat dit ook nog een kostenbesparend effect heeft op de kosten van gezondheidszorg. Voor wie het progr..