Skip to content

Nieuws

mrt 24

Congres over omgaan met onbegrepen (probleem)gedrag in de ouderenzorg

  • dinsdag 24 mrt 2015

Het NKOP is mede-afzender van dit interessante congres dat door StudieArena wordt georganiseerd. Meer informatie..

mrt 19

Resultaten onderzoek naar zachte factoren van samenwerking binnen dementienetwerken

  • donderdag 19 mrt 2015

Trimbos-instituut heeft in samenwerking met Vilans, Hogeschool Rotterdam en Stichting Transmurale Zorg en met financiering van ZonMw, onderzoek gedaan naar de zachte factoren van samenwerking binnen dementienetwerken. Zachte factoren – o.a. de organisatiecultuur en de invulling van leiderschap - zijn belangrijk in het ontstaan en voortbestaan..

feb 25

Tweede ronde Doorbraak project ROM

  • woensdag 25 feb 2015

In april start de tweede ronde van het Doorbraak project ROM. Routine Outcome Monitoring (ROM) wordt in de GGZ al veel gebruikt om de effectiviteit van behandelingen in de dagelijkse praktijk te meten. Echter worden deze gegevens nog te weinig benut. Met die reden is het Trimbos-instituut de doorbraakprojecten ROM gestart. Binnen deze projecten wor..

jan 20

Hoe effectief is de geestelijke gezondheidszorg voor ouderen?

  • dinsdag 20 jan 2015

De afgelopen jaren zijn er verschillende initiatieven geweest om de psychische hulpverlening in Nederland te verbeteren. Dit heeft slechts ten dele de gewenste effecten gehad ten aanzien van het welbevinden van ouderen. Dit blijkt uit het onderzoek van Marjolein Veerbeek waar zij 15 januari op gepromoveerd is (Faculteit der Psychologie en..

dec 22

Honorering aanvraag generieke module Ouderenpsychiatrie

  • maandag 22 dec 2014

Het Netwerk Kwaliteitsontwikkeling GGZ heeft de aanvraag om een generieke module Ouderenpsychiatrie te ontwikkelen gehonoreerd. Het Nederlands Kenniscentrum Ouderen Psychiatrie (NKOP) heeft deze aanvraag samen met de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie ingediend. De generieke module Ouderenpsychiatrie gaat aanbevelingen bieden t..