Skip to content

Nieuws

dec 03

  • maandag 3 dec 2018

Lees hier de inspirerende blog van Sebastiaan van Denderen...

jun 21

Comfortrooms - mogelijkheden binnen de VVT?

  • donderdag 21 jun 2018

20 september ging de platformbijeenkomst over: comfortrooms, gekoppeld aan woon- en behandelprojecten voor de doelgroep GP. Momenteel zijn we bezig met het schrijven van een verslag over deze bijeenkomst. Binnenkort meer!..

jun 20

Integrale persoonsgerichte psychiatrie voor ouderen in (Oost) Nederland

  • woensdag 20 jun 2018

Vanwege de problematiek op meerdere terreinen is goede (keten) samenwerking van belang. In GGNet (Oost-Gelderland en Achterhoek) bestaat een jarenlange, stabiele ontwikkeling van deze samenwerking voor deze complexe ouderen. In de afgelopen jaren hebben ze in deze sector ervaren dat er steeds verdedigd moet worden dat het hier om een aparte tak van..

mei 25

Visiedocument Ouderenpsychiatrie

  • vrijdag 25 mei 2018

Het NKOP en de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) hebben inhoudelijk veel overlap met elkaar. In november 2017 schreef de afdeling ouderenpsychiatrie van de NVvP haar visie en doelstellingen voor de komende vijf jaar om de kwaliteit van de psychiatrische zorg voor ouderen te waarborgen en verder te verbeteren. Het visiedocument wordt do..

mei 17

Mediant GGZ en Ouderenzorg werken samen bij extreem onbegrepen gedrag bij ouderen

  • donderdag 17 mei 2018

De zorgorganisaties Trivium Meulenbeltzorg (TMZ, ouderenzorg) en Mediant (GGZ) gaan samenwerken om extreem onbegrepen gedrag van bewoners beheers- en begrijpbaar te maken. Ze gaan onder meer medewerkers uitwisselen. Het gaat om een proef van bijna een jaar.   Reden is de toename van ouderen in de verpleeghuizen en woonzorgcentra die beha..