Skip to content

Nieuws

nov 16

Kennisagenda Ouderenpsychiatrie

  • donderdag 16 nov 2017

Presentatie van de Kennisagenda Ouderenpsychiatrie De Kennisagenda Ouderenpsychiatrie inventariseert kennisvragen en kennishiaten in de ouderenpsychiatrie. Er is aandacht voor zowel ouderen met psychische problemen in de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) als in de Verpleeg- en verzorgingshuizen (VV). De Kennisagenda is samengesteld met de lidorgan..

okt 26

Generieke module Ouderen met psychische aandoeningen is beschikbaar

  • donderdag 26 okt 2017

De generieke module Ouderen met psychische aandoeningen biedt aanbevelingen ter ondersteuning van zorgprofessionals en zorggebruikers in de Ouderenpsychiatrie zowel voor de huisartsenzorg, de generalistische basis GGZ, de specialistische GGZ als ook voor de top GGZ. De Generieke module is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van zorg, beruste..

sep 21

Zorg voor ouderen met psychische aandoeningen: “Kijk, luister en voel mee!”

  • donderdag 21 sep 2017

Ouderenpsychiater Ton Dhondt over de Generieke module Ouderen met psychische aandoeningenPsychische klachten onder ouderen komen veel voor. Het is de verwachting dat door de voortgaande vergrijzing het aantal ouderen met psychische klachten de komende jaren alleen maar zal toenemen. Hoe zorgprofessionals hen in de brede context van ouderenzorg moet..

sep 07

Wie verdient de NKOP Award 2017?

  • donderdag 7 sep 2017

Ieder jaar wordt door het NKOP een award uitgereikt ter stimulering van onderzoek en betere, innovatievere behandelmethodieken in de ouderenpsychiatrie. Ook dit jaar ontwerpt kunstenares Babke Moelee een mooie award en zal een commissie beslissen waar de NKOP Award naartoe gaat. Vorig jaar werd de NKOP Award uitgereikt op het NKOP symposium aan Ar..

jun 22

Onderzoek naar de validiteit van de Brief Symptom Inventory (BSI)

  • donderdag 22 jun 2017

Prof. dr. Bas van Alphen is van plan om onderzoek te doen naar de validiteit van de Brief Symptom Inventory (BSI) bij ouderen. In dat kader wil hij graag weten of GGZ-instellingen de BSI gebruiken bij ouderen en in welke mate.   Zou u daarom uw antwoord op de volgende vragen kunnen mailen aan Bas van Alphen (b.van.alphen@mondriaan.eu): 1.&..