Skip to content

Nieuws

mrt 28

NKOP-leden korting Congres 'Als somberheid de oude dag beheerst'

  • donderdag 28 mrt 2019

Op 29 mei vindt het congres 'Als somberheid de oude dag beheerst' plaats.  U krijgt als NKOP-lid €50 korting als u bij inschrijving de code ''kortingNKOP'' vermeldt.  Klik hier voor programma en aanmelding. ..

mrt 12

Primeur Platformbijeenkomst GGZ

  • dinsdag 12 mrt 2019

In deze allereerste netwerk GGZ-bijeenkomst gaat het over hoe ondersteuning op maat voor naasten gegeven kan worden door de professional. Dit doen we aan de hand van een recent ontwikkelde interventie genaamd PIMM. Altrecht, GGZ NHNOORD, GGZ centraal en VU ontwikkelde deze evidence based interventie. Meer weten over het waar, wanneer en hoe? ..

mrt 07

In gesprek over zin

  • donderdag 7 mrt 2019

Het vinden van zin is een belangrijk aspect van elk herstelproces en in elk leven. Wat een mens als zin ervaart is net als herstel persoonlijk en uniek. Voor veel mensen is het thema zin nog een onvervulde zorgbehoefte. Dit geldt ook voor ouderen in zorg. Een projectgroep vanuit het Platform Rehabilitatie & Ouderen van Kenniscentrum Phrenos hee..

feb 26

Werken bij De Waalboog?

  • dinsdag 26 feb 2019

Heb je een zorgachtergrond en kennis van psychiatrie, dan is Stichting De Waalboog in Nijmegen op zoek naar jou! Binnen ons specialistisch zorg- en behandelcentrum Joachim & Anna, maakt onze zorgafdeling Magnolia een verandering door van somatiek-plus-afdeling naar afdeling gerontopsychiatrie. Daarom zijn wij op zoek naar zorgmedewerkers die e..

feb 20

Onderzoek naar relatie ouderdomsdepressie en schade aan bloedvaatjes in brein

  • woensdag 20 feb 2019

Onderzoeker Thomas van Sloten van het Maastricht UMC+/Universiteit Maastricht heeft 123.000 euro subsidie ontvangen van de Hartstichting. Hiermee gaat hij de relatie tussen ouderdomsdepressie en schade aan kleine bloedvaatjes in het brein onderzoeken. Op die manier zoekt hij naar mogelijkheden om depressie te voorkomen. Van Sloten is als onderzoek..