Skip to content

Congres

15 maart — 15 maart

Ouderenzorg op de juiste plek. Hoe richten we de hele keten van zorg aan ouderen succesvol in?

  • vrijdag 15 mrt 2019

Ziekenhuizen worden overspoeld door kwetsbare ouderen. Met goede ondersteuning en zorg belanden deze ouderen minder snel op de acute zorg kunnen ze langer thuis blijven wonen. Maar hoe organiseren we dit? Op welke manier kunnen we ouderen zorg op de juiste plek bieden?

De juiste ouderenzorg op de juiste plek vereist een soepele samenwerking tussen partijen als de wijkverpleegkundigen, huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde, gemeenten en medisch specialisten. De samenwerking is echter lastig, omdat de diverse partijen werken in hun eigen silo, met hun eigen bekostigingssysteem en binnen hun eigen wettelijke context.

We staan duidelijk voor een financiële en organisatorische uitdaging in de ouderenzorg. Hoe richten we de hele keten van de zorg aan ouderen succesvol in? En hoe stimuleren we een effectieve samenwerking tussen de stakeholders?

Waarom deelnemen?
Het congres Ouderenzorg op de juiste plek biedt voorbeelden en praktijkcases van innovatieve oplossingen, maar geeft ook inzicht in de rol van de patiënt, mantelzorger, apotheker, verzekeraar en professional.

Voor meer informatie klik hier