Skip to content

Congresagenda

Een overzicht van congressen en symposia met betrekking tot de ouderenpsychiatrie.
Organiseert u een congres of symposium? Meld het ons via nkop@trimbos.nl.

28 september — 29 september

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens XI

  • donderdag 28 sep 2017

‘Hot topics’ in de ouderenzorg We hebben gekozen voor onderwerpen die in ontwikkeling zijn en daarom discussie veroorzaken. Daarbij is er aandacht voor zowel medisch-inhoudelijke thema’s, alsook juridische en medisch-ethische kwesties. Wat is het recht van iemand met dementie als opname onvermijdelijk lijkt? Heeft het zin o..

5 oktober

Ouderenpsychiatrie in de praktijk

  • donderdag 5 okt 2017

Krijg meer inzicht in psychiatrische problematiek en effectieve zorgverlening bij ouderen! De deelnemer aan dit congres leert: . Hoe je bipolaire stoornissen bij ouderen herkent. Valkuilen rondom medicijn- en alcoholverslaving bij ouderen te signaleren. Signalen van ouderenmishandeling te herkennen. Wat de valkuilen en aandachtspunten bij de indi..

30 oktober

Festival 4 jaar kwaliteitsontwikkeling ggz

  • maandag 30 okt 2017

Eind 2017 markeert de afronding van een belangrijke fase. Alle relevante partijen in de geestelijke gezondheidszorg hebben in een periode van vier jaar gezamenlijk ruim 40 kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en zijn gestart met de implementatieondersteuning. Op 30 november as. staan we graag stil bij deze mijlpaal samen met iedereen die hier een onmi..

31 oktober

MIDDAGSYMPOSIUM '(PROBLEMATISCH) ALCOHOLGEBRUIK BIJ OUDEREN'

  • dinsdag 31 okt 2017

Achtergrond Het aantal problematische drinkers van 55+ neemt toe. De laatste 15 jaar is het aantal 55-plussers dat zich meldt bij de verslavingszorg met ruim 90% gestegen. Ook de spoedeisende hulp ziet vaak overmatig alcoholgebruik bij oudere patiënten. Negatieve wisselwerking met medicatie, valincidenten en middelenafhankelijkheid zijn re&eum..

3 november — 3 september

Omgaan met complex gedrag in de (ouderen)zorg

  • vrijdag 3 nov 2017

Hoe ga je als zorgprofessional om met psychisch en psychiatrisch gedrag van patiënten? Als verpleegkundige of verzorgende krijg je steeds meer te maken met gedrag van cliënten dat jou voor problemen stelt. In hoeverre ben jij voldoende in staat om hier adequaat op te kunnen reageren? Tijdens dit congres leer je om te gaan met het comple..