Skip to content

Congresagenda

Een overzicht van congressen en symposia met betrekking tot de ouderenpsychiatrie.
Organiseert u een congres of symposium? Meld het ons via nkop@trimbos.nl.

26 november

Symposium: Psychische stoornissen bij ouderen

  • dinsdag 26 nov 2019

De bevolking vergrijst! Daar kijkt niemand meer van op. Dat bij die vergrijzing het belang van de herkenning en de behandeling van specifieke psychische stoornissen bij ouderen toeneemt, verbaast ook niemand. Het is dan ook geen gelukkig toeval – zacht gezegd – dat de kwaliteit van de zorg voor ouderen met een psychische stoornis de afg..

10 december — 10 november

Leren van Elkaar - De betekenis van wetenschappelijk onderzoek voor de zorg in de GGZ

  • dinsdag 10 dec 2019

Leren van elkaar: de betekenis van wetenschappelijk onderzoek voor de zorg in de GGZ Op het RGOc symposium "Leren van elkaar - de betekenis van wetenschappelijk onderzoek voor de zorg in de GGZ" staan de volgende vragen centraal:- Hoe lukt het ons om onderzoekvragen aan te laten sluiten bij de zorg?- Hoe kunnen de resultaten van ons onderzoek..

18 maart — 18 maart

3e Landelijke studiedag Ouderen en Psychiatrie

  • woensdag 18 mrt 2020

Soms gaat ouder worden gepaard met het ontstaan van psychiatrische aandoeningen of verandert de aard van al bestaande aandoeningen. Deze psychische problemen rond het ouder worden vragen om specifieke hulpverlening waardoor u behoefte kunt hebben aan meer kennis over dit thema. Als zorgprofessional in de ouderenzorg kan het u soms ontbreken aan de..