Skip to content

Congresagenda

Een overzicht van congressen en symposia met betrekking tot de ouderenpsychiatrie.
Organiseert u een congres of symposium? Meld het ons via nkop@trimbos.nl.

30 mei

Als somberheid de oude dag beheerst

  • dinsdag 30 mei 2017

Congres over angst, depressie en rouw bij ouderen. De oude dag gaat vaak gepaard met verdriet, eenzaamheid en somberheid. Wanneer wijzen deze symptomen op een stoornis? Hoe bejegent u ouderen met een angststoornis of depressiviteit? En wat is de juiste behandeling?  Leer hoe u ouderen helpt om te gaan met angst, rouw en depressiviteit! ..

15 juni

Symposium sectie Ouderenpsychologie: ‘Kwetsbare ouderen’

  • donderdag 15 jun 2017

Donderdagmiddag 15 juni, vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur staat het voorjaarssymposium gepland van de sectie ouderenpsychologie. Omdat het op 15 juni de internationale dag tegen ouderenmishandeling is, is het thema van het symposium: ‘Kwetsbare ouderen: de herkenning en aanpak van pijn ouderenmishandeling’. Voor meer informatie &nbs..

16 juni

4e editie Landelijke Studiedag

  • vrijdag 16 jun 2017

Een thuis bieden voor ouderen met psychiatrische problemen.Studiedag voor de ouderenzorg en de VGZ. *Wegens succes herhaald* De ouderenzorg is volop in beweging. Eén van de ontwikkelingen is dat steeds meer ouderen met chronische psychiatrische problemen, zoals psychotische, stemmings- en angststoornissen worden opgenomen in een verpleeghu..

21 juni

Studiedag over slaapproblemen bij ouderen

  • woensdag 21 jun 2017

Congres Niet kunnen slapen, last hebben van rusteloze benen of overmatige vermoeidheid overdag. Een verstoorde nachtrust kan vervelende gevolgen met zich mee brengen. Ouderen zijn daardoor sneller geneigd om naar slaapmedicatie te grijpen, maar dat is niet geheel zonder risico's. Recent onderzoek wees op de verbanden tussen vallen en slaapmed..

20 september

Studiedag Ouderen & Psychiatrie

  • woensdag 20 sep 2017

LANDELIJKE STUDIEDAG 'OUDEREN EN PSYCHIATRIE'Zorg voor ouderen met psychische klachtenwoensdag 20 september 2017, Aristo Utrecht AchtergrondEén op de 4 ouderen heeft last van psychische problemen. Zaken die gepaard gaan met ouderdom (cognitieve achteruitgang, medicijngebruik, comorbiditeit), maar ook schaamte, taboe en ontkenning zijn compl..