Skip to content

Congresagenda

Een overzicht van congressen en symposia met betrekking tot de ouderenpsychiatrie.
Organiseert u een congres of symposium? Meld het ons via nkop@trimbos.nl.

20 september

Studiedag Ouderen & Psychiatrie

  • woensdag 20 sep 2017

LANDELIJKE STUDIEDAG 'OUDEREN EN PSYCHIATRIE'Zorg voor ouderen met psychische klachtenwoensdag 20 september 2017, Aristo Utrecht AchtergrondEén op de 4 ouderen heeft last van psychische problemen. Zaken die gepaard gaan met ouderdom (cognitieve achteruitgang, medicijngebruik, comorbiditeit), maar ook schaamte, taboe en ontkenning zijn compl..

28 september — 29 september

Neurologie en psychiatrie bij de oudere mens XI

  • donderdag 28 sep 2017

‘Hot topics’ in de ouderenzorg We hebben gekozen voor onderwerpen die in ontwikkeling zijn en daarom discussie veroorzaken. Daarbij is er aandacht voor zowel medisch-inhoudelijke thema’s, alsook juridische en medisch-ethische kwesties. Wat is het recht van iemand met dementie als opname onvermijdelijk lijkt? Heeft het zin o..

30 oktober

Festival 4 jaar kwaliteitsontwikkeling ggz

  • maandag 30 okt 2017

Eind 2017 markeert de afronding van een belangrijke fase. Alle relevante partijen in de geestelijke gezondheidszorg hebben in een periode van vier jaar gezamenlijk ruim 40 kwaliteitsstandaarden ontwikkeld en zijn gestart met de implementatieondersteuning. Op 30 november as. staan we graag stil bij deze mijlpaal samen met iedereen die hier een onmi..

31 oktober

MIDDAGSYMPOSIUM '(PROBLEMATISCH) ALCOHOLGEBRUIK BIJ OUDEREN'

  • dinsdag 31 okt 2017

Achtergrond Het aantal problematische drinkers van 55+ neemt toe. De laatste 15 jaar is het aantal 55-plussers dat zich meldt bij de verslavingszorg met ruim 90% gestegen. Ook de spoedeisende hulp ziet vaak overmatig alcoholgebruik bij oudere patiënten. Negatieve wisselwerking met medicatie, valincidenten en middelenafhankelijkheid zijn re&eum..

3 november

14e Nationaal Gerontologiecongres

  • vrijdag 3 nov 2017

Op vrijdag 3 november 2017 wordt voor de 14e keer het Nationaal Gerontologiecongres georganiseerd. Er staat u deze dag een boeiend programma te wachten met als thema ‘Vernieuwing in veroudering’. We worden ouder dan ooit. We hebben er nieuwe levenstijd bij gekregen. De Nederlandse samenleving bestaat dan ook voor een steeds groter deel..