Skip to content

Congresagenda

Een overzicht van congressen en symposia met betrekking tot de ouderenpsychiatrie.
Organiseert u een congres of symposium? Meld het ons via nkop@trimbos.nl.

17 mei

Congres “Als somberheid de oude dag beheerst” over depressie en rouw bij ouderen

  • donderdag 17 mei 2018

Ruim 20% van de ouderen kampt met een depressie en het is een van de meestvoorkomende psychiatrische stoornissen bij ouderen. Vroegtijdige herkenning en behandeling is cruciaal voor het welbevinden van depressieve ouderen, maar hoe herkent u de signalen van depressie? Welke behandelinterventies heeft u voor handen? En hoe gaat u om met plotsel..

29 mei — 29 mei

Symposium Ouderenpsychiatrie "Welbevinden in de Ouderenpsychiatrie"

  • dinsdag 29 mei 2018

Verschillende benaderingen stellen het welbevinden van de cliënt in de (langdurige) zorg centraal. Zo verlegt de nieuwe opvatting van gezondheid de aandacht van problemen in de gezondheid naar een 'positieve gezondheid' in brede zin. Hierbij kan gedacht worden aan initiatieven ter bevordering van een gezonde leefstijl, herstelgerichte zorg en ..

1 juni — 1 juni

Symposium (N)ooit onbehandelbaar! Persoonlijkheidsstoornissen bij Ouderen

  • vrijdag 1 jun 2018

De ouderenzorg is sterk in ontwikkeling. Zeker ook als het gaat om ouderen met een persoonlijkheidsstoornis. Heel lang werd ten onrechte aangenomen dat persoonlijkheidsproblematiek met het stijgen der jaren wel zou uitdoven. Bovendien was bij de groep van 65-plussers met vaak hoogcomplexe problematiek tot voor kort sprake van onderdiagnostiek, met ..

2 oktober

GGZ – Dé top 6 actuele uitdagingen binnen uw vakgebied

  • dinsdag 2 okt 2018

LANDELIJKE STUDIEDAG GGZ-Dé top 6 actuele uitdagingen binnen uw vakgebied!2 oktober, Aristo Amsterdam Een hulpverlener moet op veel gebieden deskundig zijn en u weet als geen ander dat dit een enorme uitdaging is! Deel uw kennis, haal nieuwe ideeën op en praat mee met collega’s uit uw werkveld. Kies tijdens deze interactieve st..