Skip to content

Congresagenda

Een overzicht van congressen en symposia met betrekking tot de ouderenpsychiatrie.
Organiseert u een congres of symposium? Meld het ons via nkop@trimbos.nl.

25 september

Masterclass Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg

  • woensdag 25 sep 2019

Dit najaar organiseert het Leids Congres Bureau de masterclass Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg. Deze masterclass is interessant voor uw leden. Ik wil u dan ook vragen of u hem wilt opnemen in uw agenda of wilt delen in uw nieuwsbrief, intranet etc. Masterclass Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg De huidige Wet Bopz wordt per 1 j..

3 oktober

Grijs en van de wijs

  • donderdag 3 okt 2019

Als zorgprofessional is de zorg voor de gerontopsychiatrische bewoner niet eenvoudig. Het aantal cliënten met een psychiatrische aandoening in thuiszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen neemt toe. Het gedrag van deze cliënten leidt regelmatig tot irritatie, stress en onzekerheid. Niet alleen bij u als zorgverlener, maar ook bij de clië..

4 oktober

Derde studiedag Ouderenpsychiatrie en Psychogeriatrie

  • vrijdag 4 okt 2019

Op 3 oktober wordt de derde studiedag Ouderenpsychiatrie en Psychogeriatrie georganiseerd.  De studiedag is bewust heel praktijk- en teamgericht, zodat je er direct mee aan de slag kunt. Je leert achtergronden en krijgt tips hoe veilig om te gaan met agressie, hoort over de ins en outs van de methodiek ‘GRIP op probleemgedrag’, en..

9 oktober

NOOP-congres: 'Family Matters - ik kan u niet behandelen zonder uw familie'

  • woensdag 9 okt 2019

Op 9 oktober 2019 vindt het jaarlijkse congres van het Noordelijk Overleg Ouderen Psychiatrie (NOOP) plaats bij GGZ Drenthe in Assen. Thema is "Family matters - ik kan u niet behandelen zonder uw familie".  NOOP is een samenwerking tussen vijf ggz-organisaties op het gebied van ouderenpsychiatrie: GGZ Drenthe, Dimence, Mediant, Van Andel..