Skip to content

NKOP symposium archief Congressen en Symposia

NKOP congres Apathie

Op vrijdag 1 februari 2008 vond het jaarcongres van het Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie plaats, dat jaar in het teken van apathie. Hier vindt u de samenvattingen van de workshops en presentaties : Dr. Sergio Starkstein: Apathy deel I en deel II Dr. Pauline Aalten: Apathie en behandeling Dr. Albert Leentjens: Treating apath..

Congres Zorgen voor Zorg

Op 2 februari 2007 organiseerde het NKOP dit congres. Inleiding. (Pdf)Ruud Coenen, Bestuurslid NKOP, divisiedirecteur Ouderen en Generalistische zorg Altrecht GGZ. Landelijke trends in GGZ gebruik door Ouderen.Marja Aartsen, Senior onderzoeker Nederlands Kenniscentrum Ouderenpsychiatrie. Regionale uitdagingen ten gevolge van een verander..

Symposium Risicofactoren voor Angst en Depressie

Het doel van deze middag was aandacht te vragen voor de onderherkenning en onderbehandeling van angst en depressie bij ouderen in de algemene bevolking, eerstelijn, tweedelijns GGZ en verzorgings- en verpleeghuizen. Er werd een discussie gevoerd over het belang van het signaleren van risicogroepen in de verschillende settingen en de ..